За 24 май откриват изложба „Учители – художници“

19.05.2010г. / 16 02ч.
Аз жената
За 24 май откриват изложба „Учители – художници“

По повод 24 май - Ден на българската просвета, култура и славянската писменост, на 20 май в галерия "Арт Муза" ще бъде открита изложба "Учители-художници". Експозицията включва живопис, икони, керамика и текстил и ще може да бъде видяна до 31 май.

Авторите са особена категория едновременно творци и преподаватели. Те са онези, благодарение на които изкуството върви напред. Те предават художествените традиции и своето майсторство на следващото поколение и го възпитават в дръзновение и новаторство.

Повечето представени автори са свързани с  Първо общо образователно училище „П. Славейков”, гр. София. Те са в момента или са били учители по изобразително изкуство в него. Няма по-вдъхновяващо и педагогично за ученика да се докосне до живия пример на своя учител.

Участват: Калина Никова, Динко Ненов /Dizza Donatello/, проф. Драган, Невяна Илиева, Малин Малинов, Виктория Гълабова, Никол Клим и др.

Откриване: 20.05.2010 от 18.00 ч.
с празнична програма – концерт

Галерия „Арт муза” възнамерява изложбата „Учители – художници” да стане традиционна, като всяка година на празника на буквите представя творци – преподаватели от различни учебни заведения и градове.

Снимка: картина на Малин Малинов

И такива учители има
Родители, учители и ученици в един отбор

Коментирай