Селище на биоразнообразието в Борисовата градина

20.05.2010г. / 16 57ч.
Аз жената
Селище на биоразнообразието в Борисовата градина

Селище на биоразнообразието в Борисовата градина

На 22 май 2010 г. (събота) от 11 часа на входа на Борисовата градина до езерото Ариана (София), столичани и гости на столицата ще могат да отбележат Международния ден на биоразнообразието, който се провежда едновременно в шест европейски столици – Амстердам, Мадрид, Варшава, Рим, Букурещ и София.

В специално „селище на биоразнообразието“, изградено от информационни пана, всички желаещи могат да узнаят повече за това, колко важно е да опазим разнообразието на живота на земята и какво може да направи всеки от нас за съхраняването му. Чрез живописни филмови кадри, презентации, информационни материали и викторина посетителите ще могат да обогатят познанията си по темата. За най-младите се организира пъстър карнавал на биоразнообразието с три големи награди. Целта е да покажат, че познават добре типичните за българската природа диви растения и животни.

На официалното откриване са поканени г-жа Зинаида Златанова, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, г-жа Нона Караджова, Министър на околната среда и водите, и г-жа Йорданка Фандъкова, кметът на София, както и представители на Министерството на образованието, младежта и науката.

* * *

За 24 май откриват изложба „Учители – художници“

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
противоречие ( преди 11 години )
Поглеждайки южно от паната, рекламиращи ценността на биоразнообразието, софиянци могат да видят Черни връх,където столичната община ще разреши унищожаването на дървета, клек и високопланниска растителност и урбанизирането на внушителен участък от 1000 дка от природен парк Витоша заради ски зона. Но нищо, граждани, все пак ще ни останат паната...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар