Поставянето на импланти става все по-популярно

19.08.2010г. / 09 01ч.
Аз жената
Поставянето на импланти става все по-популярно

Световноизвестна клиника по имплантология се пренася в София по време на най-мащабния дентален форум в Източна Европа - Sofia Dental Meeting. Форумът се провежда за трети път у нас тази година, от 30 септември до 3 октомври в София. По време на събитието ще бъде излъчена операция за поставяне на 4 импланта на живо от световноизвестната клиника на проф. Куори в гр. Олсберг, Германия. Такава демонстрация досега е правена само на конгреси в Ню Йорк, Рио де Жанейро и Дубай.
   
Поставянето на импланти става все по-популярен метод у нас сред стоматолози и пациенти. Тази технология за лечение на загуба на зъби се е наложила на Запад още от 70-те години на 20 век, но у нас все още е сравнително нова. По време на денталната среща в София българските стоматолози ще могат да се учат от най-добрите световни специалисти и да почерпят от техния богат опит на родна земя, без да се налага да пътуват до Лондон, Париж или Ню Йорк”, коментират организаторите на форума.

Освен върху имплантологията, фокус на конгреса ще бъде поставен и върху техниките за „лепене” в стоматологията (адхезивни техники). Според един от най-прочутите специалисти в областта, д-р Валтер Девото, „лепило” е ключова дума в съвременната дентална медицина. Чрез него се постигат високи резултати, без да се нараняват здрави зъби и да се правят компромиси с естетиката.
   
Над 30 лекции, 30 практически курса и 10 клинични демонстрации ще включва третото издание на международния конгрес Sofia Dental Meeting. За събитието у нас пристигат над 20 светила в световната стоматология. Те ще обучават около 600 български специалисти на най-новите технологии и методи в зъболечението.
  

Коментирай