Стартира дарителската инициатива „Приказка без край... Чудото си ти!“

28.10.2010г. / 16 38ч.
Аз жената
Стартира дарителската инициатива „Приказка без край... Чудото си ти!“

Радио Magic FM, заедно с Фондация "Помощ за благотворителността в България" и сайта save-darina.org, стартира дарителска инициатива в подкрепа на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София.

„Имало едно време....“ Всички приказки започват по един и същи начин, но краят на някои от тях не винаги е щастлив. Гласът на Лара Златарева, по-известна като кака Лара, от няколко дни вече подхваща тази приказка, за да покани слушателите на Радио Magic FM да се присъединят към благотворителната кауза на медията.

На 18 октомври радиото стартира дарителска инициатива "Приказка без край... Чудото си ти!" в помощ на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София.
В СБАЛДОХЗ се лекуват около 70% от децата с онкохематологични заболявания в България. Екипът на болницата се стреми да осигурява на малките си пациенти лечение без компромиси, каквото биха получили в големите европейски клиники. За тази цел кампанията „Приказка без край...“ ще набира средства за закупуване на диагностична апаратура в отделението за костномозъчни трансплантации (апарат за клетъчна фереза, флоуцитометър за клетъчна диференциация), както и биохимични анализатори за изследване на показатели при деца със злокачествени заболявания, лабораторно оборудване (апаратура за дълбоко замразяване, центрофуга-замразител, съдове за транспорт на течен азот), запаметяващ 6-канален електрокардиограф, монитори, консумативи и медикаменти.
Това, което всеки може да направи в подкрепа на децата в нужда, е да изпрати sms с текст DMS Magic на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivacom и M-Tel) срещу 1.20 лв. с ДДС.

Електронно списание Az-jenata.bg подкрепя инициативата "Приказка без край... Чудото си ти!".

Коментирай