Как изглеждат привлекателните жени и мъже

25.07.2011г. / 09 26ч.
Аз жената
Как изглеждат привлекателните жени и мъже

За привличането между двата пола външният вид е най-важен. Сексолози и психолози от Русия представиха „портрети“ на най-привлекателните мъж и жена.

Той: Добре сложен, не много мускулест, тъмна коса, прав нос, дълго овално лице и тънки устни. Звездата, която се доближава до идеала е Киану Рийвс.

Тя: Стройна брюнетка с умерено плътни устни и светли очи, малка глава и детинско, весело изражение. Звездата, която прилича на описанието е Катрин Зита Джоунс.

Учените доказват още веднъж теорията, че мъжете са най-силно привлечени от жени с големи бедра и гърди. Женската фигура трябва да е като „пясъчен часовник“, именно тя приковава вниманието на силния пол на подсъзнателно ниво, посочва БГНЕс.

Ако една жена сложи на сайт за запознанства снимка с червена рокля, ще получи 25% повече предложения за запознанство, отколкото, ако избере друг цвят дреха. Същевременно мъж в бяла тениска изглежда по-строен от мъж в пуловер. Друго проучване пък показва, че по време на първа среща жените обръщат най-голямо внимание на устните на партньора си, след това на очите и косата.

Прочетете още:

Коментирай