Георги и пеперудите

20.04.2005г. / 08 56ч.
Аз жената
Георги и пеперудите

Може би първата ви асоциация когато се говори за документален филм са черно-белите 10-минутни патриотични или съветски филми, които пускаха наистина много отдавна вече преди самия филм. Днес са изместени от рекламите. Но без реклами и без ни най-малка връзка с онези отколешни времена днес се прави истинско, стойностно документално кино, което много се доближава до художественото. Имам предвид конкретно филма "Георги и пеперудите”, който от миналия петък е по кината.

Ако искате в прекрасен пролетен ден, като тези сега, да се насладите на необичайна естетика – отидете да го гледате – 60 минути, които минават бързо с една не лека тема, пресъздадена по лек начин, ще ви накара да се замислите ако искате, а ако не – просто да погледате и послушате.

Екипът, създал “Георги и пеперудите”, с режисьор Андрей Паунов, е вложил цялото си сърце и душа. Филмът омайва, примесва смях и сълзи, говори без думи, и всичко това – от реалния живот, без “нагласени” сцени, специални декори или скрити интереси. Неслучайно филмът получи множество награди. И е радостен фактът, че у нас може да се прави и се прави подобно кино, а също и че българите имат възможността да го видят. Побързайте. Прожекциите са в Евро-български културен център и в Кино Център (София).

Още за филма – тук: http://www.georgiandthebutterflies.com/

Коментирай