Увековечиха Ванга с паметник

03.10.2011г. / 13 55ч.
Аз жената
Увековечиха Ванга с паметник

На 3 октомври 2011 г., в местността Рупите беше открит паметник на Ванга по случай 100 години от рождението й. Монументът е дар от скулптура проф. Емил Попов. Скулптурата е с височина 1.80 м. Ванга е изобразена седнала на пейката до масата, където е приемала посетителите си, идващи за помощ.

Организатор на тържествата и на изграждането на паметника е фондация "Ванга". Паметта на пророчицата беше почетена с тържествена литургия в храма "Света Петка Българска".

Прочетете още:


 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Петрина ( преди 11 години )
Не сте прави, Ванга наистина е имала способности. Все още се случват неща, които е предсказала. Може би е добре, че направиха на Рупите парк в нейна чесет, но наистина не биваше да има църква и да и се кланяме като светица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Божем християнин ( преди 11 години )
Луда работа... *** и лицемерци. Използваха леко мръдналата жена, въобразила си, че прозира бъдещето, та я ползваха при комунизма за доносник, после за пари я ползваха, пък и преди това, сега за *** я ползват, а жената може да е била добродушна и да не е заслужила всички тия гаври. Изобщо не е християнско да се подиграват с невинен човек, бил той и леко мръднал с разсъдъка. А и църквата ни нещо съвсем оплете конците, от врачка направи пророчица, утре може и светица да я направи. После що нямало морал и що нравите така и децата иначе и... а в Библията пише на едно място врачка жива да не оставяш, което, разбира се е от моисеевите неща, но все пак не съм чул да е преписвана Библията и да са почнали да правят врачки на светици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимна ( преди 11 години )
не ми харесва, няма никакво присъствие и очарование
отговор Сигнализирай за неуместен коментар