Награди преди Великден

28.04.2005г. / 11 02ч.
Аз жената
Награди преди Великден

Дни преди Великден бяха наградени децата, участвали в конкурса за боядисване на яйца.

Той бе организиран от хотел “Хилтън” и фондация “Традиция”, а изложените произведения могат да се видят до 2 май в лобито на хотела.

Първа награда спечели Динка Русева от помощно училище-интернат “Васил Левски” в град Средец – нейното яйце е изработено на няколко пласта, изключително свежо и цветно е и е украсено с яйчени черупки.

Втората е за Николай Симеонов, чието яйце представлява усмихнато пате, а третата – за Деница Младенова, която с темперни бои е нарисувала върху яйцето си пролетен пейзаж и къщички. Николай и Деница са от дневен социален център “Св. Мина” в София. Първите три награди са осигурени от хотел “Хилтън”.

Четвъртата награда се връчва на Васил Колев от помощно училище “Св. Екатерина” в с. Искра, община Карнобат. Тя е предоставена от Фондация “Традиция” и се дава за най-добро интерпретиране на традиционен български мотив – яйцето на Васил е изрисувано като черга. Победителите бяха избрани от специално пет-членно жури, включващо г-жа Кейти Хил, съпруга на Негово Превъзходителство г-н Джереми Хил, посланик на Великобритания, Фридрих Нийман, Генерален директор на хотел “Хилтън”, Гроня Мърфи-Мидълтън, член на Управителния съвет на фондация “Традиция”, художникът Димитър Хинков и Кристин Милнър, издател на София Ехо.

Коментирай