Куин с DVD колекция в България

03.05.2005г. / 12 11ч.
Аз жената
Куин с DVD колекция в България

“Greatest Video Hits 1” е първата част от двойната DVD колекция, която проследява видео историята на една от най-обичаните и легендарни групи – “Куин”. Това е и тяхното първо легално произведено DVD в България.

Първата си колекция с видеоклипове, озаглавена “Queen’s Greatest Flix” британската група издава през 1981. Тя съпътства сборният албум “Queen’s Greatest Hits”, и книгата със снимки “Queen’s Greatest Pix”.

24 години по-късно настоящето DVD включва не само познатия материал, но го предлага за пръв път с по-добро звучене и качество на картината.

Оригиналната визия е внимателно възстановена и подчертана от Дейвид Малит с помощта на най-модерната дигитална технология. За подобряването на звука са използвани оригиналните многопистови звуконосители, за да бъдат продуцирани четиринадесет микса със съраунд звук с изключително качество. Като допълнение на колекцията са и високо оценените ремикси на “Bohemian Rhapsody” и “You’re My Best Friend”, продуцирани от Елиът Шайнър, Рой Томас и Брайън Мей.

Тази DVD колекция включва и новооткрити материали – оригиналното изпълнение в “Top of the Pops” на “Killer Queen” и “Good Old Fashioned Lover Boy”, и смятания за изгубен запис с дръзка нова визуална интерпретация на “Bicycle Race”.

В настоящия момент “Куин” са по-модерни, от когато и да било. На 14 май 2002 година, в Уест Енд в Лондон се състоя дългоочакваната премиера на мюзикъла на “Куин” “We Will Rock You”. Този спектакъл е горещо приет от публиката и дълго време оглавява бокс офис класациите. Също така, през май 2002 г. “Bohemian Rhapsody” е вписана като номер едно песен на всички времена в Книгата на рекордите Гинес. Подобно е признанието в много други класации не само във Великобритания, но и по целия свят.

В DVD-то са включени коментари към всяка една песен от четиримата членове на групата, нови интервюта, фотогалерия и неизлъчвани досега видеоклипове на групата.

Коментирай