Модел 2012 в експлоатация

03.01.2012г. / 10 59ч.
Вергиния Генова
Модел 2012 в експлоатация

Едно от традиционните Новогодишни пожелания бе, че получаваме чисто нов модел година, производство 2012, с дванадесет месеца гаранция - да си я ползваме както намерим за добре.

И наистина времето е в нас и ние сме във времето, а докато е така – шансовете са на наша страна. Няма смисъл постоянно да седим с тефтерите и разчетите и да си късаме нервите с програма максимум, постоянно да се сравняваме и да догонваме.

По-добре да се научим да оценяваме онова, което получаваме напълно безплатно – живота: глътките въздух, макар и малко мръсен; възможността да усещаме вкуса, дори на обикновения хляб с парче сирене; водата, която ромоли в поточето; възможността да се усмихваме или да плачем.

Можем да изброяваме безкрайно дълго и е добре да го направим в началото на годината. Както и винаги когато ни е трудно, притесняваме се или смятаме, че обстоятелствата и хората са против нас.
Когато си изброим на ум всички тези малки неща, на които би трябвало да се радваме всекидневно и за които да сме благодарни, светът определено ще ни изглежда много по-добро място за живеене. Защото винаги може и по-лошо, а може и въобще да нямаме възможност да сме живи.

Ето вече сме 2012 и светът продължава, значи има още какво да се прави на тази Земя.

Така че да се радваме на 2012 година и да я живеем пълноценно!

Да сме благодарни просто така, че виждаме слънцето – без да страдаме, че не го гледаме през маркови очила или от луксозен курорт или пък не му се любуваме с някой точно определен човек – всичко това е второстепенно – важното е, че виждаме.

Важното е, че чувстваме, движим се и дишаме. Всички тези възможности един ден няма да ги имаме, затова най-добре е да се успокоим и да се радваме на това, което имаме днес и сега. За съжаление идва момент когато светът свършва – за всеки един по-различно време и по-различен начин. Дотогава имаме шанс за щастие, за избори, за промяна, за позитивни емоции, за живот. Не е зле да си го напомняме, за да можем да изживеем времето си по-смислено, по-позитивно, по-честно и по-щедро.

Носете си новите рокли, момичета и се радвайте на живота.

Прочетете още:

Коментирай