Отиде си "Гласът" на света Уитни Хюстън

12.02.2012г. / 12 07ч.
Аз жената
Отиде си "Гласът" на света Уитни Хюстън

Певицата, спечелила си прозвището "Гласът" с невероятния си талант, великолепната Уитни Хюстън, напусна този свят едва на 48-годишна възраст.

Най-награждаваната изпълнителка на всички времена е била намерена от парамедици мъртва в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли хилс, в Лос Анджелис, съобщава Dnes.bg. Смъртта й е потвърдена в 15,55 часа местно време /23,55 часа по Гринуич на 11 февруари/. Тялото й е било в стая на четвъртия етаж на хотела.

Полицията е получила сигнал от хотела в 15,43 часа местно време. Парамедиците и охраната на хотела са опитали да върнат певицата към живота, но безуспешно. Няколко минути след това тя е била обявена за мъртва. Роднини на певицата вече са разпознали тялото. Не се знае какво е правила тя в хотела, но е известно, че тя е щяла да пее на парти в събота вечерта местно време, предшестващо церемонията късно тази вечер по връчване на наградите Грами.

Уитни Хюстън беше известна с невероятния си глас, с царствения си вид, но и с проблемите си с наркотиците и със скандалния си и бурен брак с певеца Боби Браун, от когото има една дъщеря Боби Кристина.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм енд блус беквокалистка, и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитни започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии, припомня БТА. Пее и като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката.

Кариерата на звезда на Уитни започва като модел. Тя прави фотосесии за различни списания и се появява в епизоди на сериала "Give Me A Break". След това се отдава на музиката и набързо става златното момиче на музикалната индустрия.

От средата на 80-те до втората половина на 90-те години Уитни е една от певиците, чиито албуми се продават най-много в света. През годините тя успя да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си.

Снимка: Reuters

Прочетете още:


 

Коментирай