Подготвят мирен поход срещу варварския обичай тричане

23.02.2012г. / 11 48ч.
Аз жената
Подготвят мирен поход срещу варварския обичай тричане

Защитници на животните готвят мирен поход срещу варварския обичай тричане, който потресе света миналата година с жестокостта си спрямо кучетата. Походът ще се проведе на 25 март 2012 г. до странджанското село Бродилово.

Инициаторите са гражданска група, създадена във Фейсбук – „Ние сме против варварския обичай тричане. От burgasnews.bg припомнят и същността на обичая, който скандализира света: „Примитивните българи „бесят“ кучетата си на въже, въртят ги във въздуха, докато им се изпразнят червата и изпаднат почти в безсъзнание“ – така започва статия в шведски вестник.

„Искаме единствено да се уверим, че тази жестокост няма да се повтори отново, защото миналата година, въпреки заповедта – забрана на кмета, тричането се състоя“, споделят инициаторите на събитието. Те желаят да осигурят присъствие на хора и медии извън общността в селото на въпросната дата. Планират да присъстват на местните мирни обичаи, да разгледат околностите.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
8 rate up comment 3 rate down comment
Марисабел ( преди 11 години )
Как може да съществува подобен гнусен ритуал!!!!!!!!!!!! Как изобщ сме в ЕС, след като сме такива варвари и ***/.................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 8 rate down comment
garga ( преди 11 години )
кучето не е природно създание а е генен модификат създаден от човека. Колкото повече кучета се избиват по какъвто и да е начин - толкова по добре.Щом ще е тричане или както там му казват пак е добре. Можем да разпространим този обичай и по други места
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
Еколог ( преди 11 години )
Варварство. Всички еколози трябва да протестират - в София също, и в други градове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Чичо Тричо ( преди 11 години )
Куче тича да се трича, странджанец се врича, куче вече да не трича. Природозащитник ***, че вече куче да се не трича
отговор Сигнализирай за неуместен коментар