Благотворителен концерт във Военния клуб в подкрепа на онкоболни хора

27.02.2012г. / 17 11ч.
Аз жената
Благотворителен концерт във Военния клуб в подкрепа на онкоболни хора

Асоциация „Промени живота си сега!” към Фондация „Отворено общество” с учредител Вили Боршукова организира на 28 февруари 2012 г. в концертната зала на Военния клуб благотворителен концерт в подкрепа на онкологично болни хора.

Лично Н. Пр. Джеймс Уорлик,  американският посланик в България ще подкрепи събитието. Лекарите онколози проф. Димитров и доц.  Драганов ще разкажат за превенцията и възможностите човек да се предпази от коварната болест. В благотворителния концерт ще вземат участие Деси Тенекеджиева, Ивана, Атанас Младенов, група „Ново поколение”, Чанка Запрянова, Светослав Стойчев и др. Набраните средства чрез дарителски куверт на стойност 100 лв. ще бъдат изразходвани за закупуване на материали и лекарствени средства за жени, деца и мъже, подложени на химиотерапия.

Зад безкористната кауза застават благородни лица от публичното пространство като актрисата Йоана Буковска, певиците Елица Тодорова и Ивана, балерината Маша Илиева. Те промениха визията си в знак на подкрепа и съпричастност към всички хора, чиято външност се променя принудително в следствие на болестта. Подкрепа са заявили още и победителките от конкурса „Мисис България”, представители от бизнеса и много други, които застават зад каузата и се ангажират с това да заведат отделни хора на профилактични прегледи. Подкрепа оказват и лекари в различни области, онколози, гинеколози, мамолози, специалисти вътрешни болести, дерматолози и др.

Събитието се организира с подкрепата на Министерство на отбраната и Столична община, като организаторите планират то да се превърне в традиционна благотворителна инициатива за подкрепа на болните от рак в неравностойно положение.

Асоциация „Промени живота си сега!” ще работи целогодишно за каузата, като всеки има възможност да помогне с каквото може: набиране на средства за лечение; повишаване на здравната култура на хора от личното си обкръжение; популяризиране провеждането на редовни профилактични прегледи и др.

Много хора пряко или косвено са засегнати от болестта и имат нужда, както от финансова, така и от морална помощ!

Събуди се!
Скритите диагнози обикновено нямат симптоми!
Не мисли, че на теб не може да ти се случи!
Открит навреме, ракът може да бъде излекуван!
Имай вяра за пълна победа!
Отиди на профилактичен преглед!
Заведи и приятел!
Помогни на някого до теб, за да помогнеш и на себе си!

На снимката: Вили Боршукова, учредител на Асоциация „Промени живота си сега!”

Прочетете още:

Коментирай