Конкурс за съвременна приказка

27.06.2005г. / 17 54ч.
Аз жената
Конкурс за съвременна приказка

Предаването “Искрено и лично” обяви конкурс за съвременна приказка. Идеята е да се издаде книга от съвременни приказки, написани от ученици 7-12 клас, които да бъдат илюстрирани от техни връстници. В книгата ще бъдат включени десет, подбрани от специална комисия, приказки, които са написани за нашата съвременна действителност и са съобразени със специално създадения регламент.

Инициативата има за цел да се стимулира въображението и желанието за творческа изява на децата, а възрастните да са по-наясно как виждат света на приказките утрешните граждани на България. Книгите няма да се продават. Ще се разпространяват чрез училищата, библиотеките, литературните клубове, читалищата в страната.

Регламентът за участие съдържа няколко условия:
Задължителни:

  • да сте на възраст между 14 и 19 (вкл.) навършени години;
  • обем на приказката: до 3 машинописни страници;
  • действието да се развива в наши дни;
  • да се запазят елементите на приказност, в които преобладава художествената измислица и липсва граница между действителното и недействителното;
  • в края на приказката да има изведена поука;
  • да изпратите актуална снимка и четливо попълнена анкетна карта;

По желание:
Помислете какво ви допада повече – да поставите познат приказен герой в съвременна обстановка, или да измислите и героите, и сюжета сами?

Ако се спрете на първия вариант, то:

  • вие участвате в подраздела на Конкурса, който актуално/съвременно сме нарекли “Кавър на популярна българска приказка”, тогава:
  • трябва да се спрете на един от следните герои: Хитър Петър, Крали Марко, Златка-Златното момиче, Неродена мома, мързеливата Богданка, или Тримата братя и ламята;

Ако сте избрали втория вариант, то:

  • вие участвате в подраздела на Конкурса, който актуално/съвременно сме нарекли “Нова съвременна българска приказка”, тогава:
  • вашата приказка може да бъде или символична – героите са животни, поставени в ситуация, характерна за нашата действителност, или вълшебна – героите са великани, вещици, феи, джуджета и т. н., които живеят и творят в нашите съвременни условия;

Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Харита ( преди 11 години )
пиша приказки,чета ги в детски градини,интересни са на децатаможе би и други ще се заинтересуват от тяхс надежда съм,че може някой да ми помогне с издаването им.художничка съмОт редакцията:Благодарим за този коментар, но моля, изписвайте си по-внимателно електронната поща, за да може да се направи контакт с вас. Поправихме една запетайка на точка, но дали има други грешки, не можем да знаем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар