Как да отидете на безплатна експедиция до далечна планета

09.03.2012г. / 12 18ч.
Аз жената
Как да отидете на безплатна експедиция до далечна планета

От днес до неделя National Geographic Channel събира дигиталния и реалния свят на 10 квадратни метра в София. Документалният канал представя за първи път в България своя т. нар. Augmented Reality Tour.

У нас технологията придобива популярност като увеличена, разширена или добавена реалност. Свързването на компютърна графика, 3D анимация и аудио с реалния свят дава възможност на зрителя да види себе си в друга действителност. Докато се разхождат в мола, столичани могат безплатно да се изстрелят на експедиция до далечна планета, да погалят динозавър и дори да поемат контрола над гръмотевична буря. Специалната разработка на NGC „Това сме ние“ и британската дигитална компания Appshaker вече превзе най-големите търговски центрове в Унгария, Кувейт и Франция. Тук обаче за първи път тя е интерактивна – анимираните обекти „разпознават“ движенията на посетителите. Така, всеки има свое лично преживяване и своя уникална снимка с героите на National Geographic, която може да публикува още на място.

„Дигиталното събитие идва в България заедно с обновяването на канала“, обясни изпълнителният директор на Фокс Инт. Ченълс в България Красимир Николов. През март най-гледаният документален канал у нас ще промени опаковката и програмата си.

Прочетете още:

Коментирай