Война на световете

01.07.2005г. / 11 21ч.
Аз жената
Война на световете

Извънземните завладяват киносалоните заедно с Том Круз и Дакота Фанинг. Този път гостите от космоса не са приятелски настроени, както в досегашните шедьоври на Спилбърг. “Война на световете” е един изключителен трилър, показващ битката за бъдещето на човечеството през очите на едно американско семейство, което се бори за собственото си оцеляване.

Круз е в ролята на Рей Фериър, разведен пристанищен работник и не най-добрият баща. Скоро след като бившата му съпруга (Миранда Ото) и новият й мъж пускат децата – тийнейджърът Робин (Джъстин Чатуин) дъщерята Рейчъл (Дакота Фанинг) за едно от редките им посещения през уикенда при баща им, се разразява странна и много силна буря със светкавици. Малко по-късно, на едно кръстовище близо до къщата им, Рей става свидетел на необичайно събитие, което ще промени завинаги живота на всички. Огромна трикрака машина излиза от земните недра и преди някой да успее да реагира, изпепелява всичко наоколо. Един обикновен ден внезапно се е превърнал в най-изключителното преживяване в живота им – с първата атака от катастрофалното нападение над Земята от извънземните. В решителен опит да спаси децата си от безмилостния нов враг, Рей тръгва из опустошените околности, където попада на отчаяна тълпа бежанци, опитващи се да се измъкнат от армията на извънземните триподи. Но без значение къде ще избягат, никъде няма безопасност и нищо не може да им помогне… освен непреодолимата воля на Рей да защити тези, които обича.

“Война на световете” отбелязва второто сътрудничество на Спилбърг и Круз след “Специален доклад”. “Познаваме се от много години, но този филм внесе съвсем нова посока в отношенията ни режисьор-актьор” – коментира Спилбърг. “Той е много интелигентен, креативен партньор, и непрекъснато предлага страхотни идеи. Обичам да работя с Том Круз."

За пръв път публикуван през 1898 г., романът “Война на световете” на Х. Дж. Уелс, разказва забележителната история за нападението на извънземните. Превръща се в литературна класика. Плашещата картина на това как планетата ни е завладяна и за нашествениците обикновените хора не са по-важни от мравки, не е изгубила нищо от въздействащата си сила през изминалия век от създаването й.

Повече снимки и трейлър може да откриете в официалния сайт на филма – www.waroftheworlds.com

Коментирай