Занаятчийска вечер в клуб А. Р. И. З.-7

20.03.2012г. / 13 07ч.
Аз жената
Занаятчийска вечер в клуб А. Р. И. З.-7

Майсторите-занаятчии Румяна Йорданова и Владимир Петров са поредните гости в станалите вече традиционни срещи на клуб А. Р. И. З.-7. Срещата на приятелите на Асоциацията, които стават все повече, и този път е на познатия адрес: София, ул. „Кирил и Методий“78 от 18.30 часа, на 22 март, четвъртък.

Румяна Йорданова се занимава с шивачество. Изработва сувенирни изделия от текстил, като съчетава традиционни шивашки техники и някои декоративни техники от приложните изкуства. Експериментирането и еклектиката между техники и занаяти са водещи в нейната работа. Текстилните кукли и играчки на Румяна Йорданова са красиви и забавни, изработени с много любов и чувство за хумор. Има цели серии и колекции, вдъхновени от приказни герои, провокиращи детската фантазия, на които дори и възрастен не може да устои. Те са подходящи както за игра на малките палавници, така и за декорация на дома и работното място.

Владимир Петров е майстор, чиято специалност са накитите от полускъпоценни камъни. Освен изкусен занаятчия, Владимир има и официален лиценз за оценител на скъпоценни камъни. С тази професия се занимава от есента на 1993 г.
През годините той е изработил богата колекция от накити – колиета, гривни, обици, пръстени, дори шноли. Всеки уникат прави така, че да е специален за специалния клиент. Владимир участва в изложения и панаири в цялата страна. Представя България и по международни фестивали – Франция, Италия, Испания, Румъния, Гърция.

Прочетете още:

Коментирай