Вълнуващата филмова история „Титаник“ възкръсва на 3D

30.03.2012г. / 15 24ч.
Аз жената
Вълнуващата филмова история „Титаник“ възкръсва на 3D

Филмът „Титаник“, дело на режисьора Джеймс Камерън, отново излиза на широк екран във формат 3D. Една от най-скъпите кинопродукции в света, направила звезди за една нощ Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, тръгва в триизмерен вариант по родните кина на 6 април 2012 г., един век след корабокрушението и 15 години след първата премиера.

„Титаник“ се превръща в световен феномен, съответстващ на името му, който е номиниран с рекорден брой награди Оскар и е награден с 11, с приходи над 1.8 млрд. долара в световен мащаб.

Докато темите в „Титаник“ – човешкото високомерие, причина за нещастието и любовта, която преодолява предразсъдъците, общественото положение и времето – остават същите, претворяването на филма в 3D-формат, според създателите му, ще отправи посланията си с нов глас към широк кръг зрители, включително новото поколение на XXI век, което не е имало шанса да го гледа на голям екран.

Ясно е, че мащабът на кораба, суматохата при сблъсъка му с айсберга и борбата за оцеляване на пасажерите при потъването му ще придобият още по-драматични краски на 3D. Но Камерън се вълнува от подчертаването на друг елемент: неописуемата страст в историята. „Филмите ми може да са изпълнени с шеметен екшън, но в сърцето на всеки от тях стои любовна история.“, обобщава цялостната си работа режисьорът.

„С 3D се подсилва не само зрелището в екшън сцените – подчертават се човешките взаимоотношения.“, отбелязва Камерън. „Най-интимните моменти стават още по-въздействащи защото човек има чувството, че споделя страстта, страха или надеждите на героите. Мисля, че това се пренебрегва от Холивуд. 3D-форматът често се възприема като тънка обвивка в екшън или анимационни филми“, споделя режисьорът.

Прочетете още:

Коментирай