Островът

10.08.2005г. / 10 03ч.
Аз жената
Островът

Майкъл Бей („Армагедон”, „Пърл Харбър”) е режисьор на новия екшън-трилър „Островът” с участието на Юън МакГрегър („Междузвездни войни: Епизод I, II & III, „Мулен Руж”) и Скарлет Йохансон („Изгубени в превода”, „Любовна песен за Боби Лонг”).

В средата на 21 век екологична катастрофа е отнела живота на повечето хора на Земята. Линкълн Шест-Ехо (МакГрегър) и Джордан Две-Делта (Йохансон) са сред малкото останали живи и обитават специален институт със строги правила. Средата им е внимателно контролирана, а действията им се наблюдават денонощно – привидно за тяхно добро. Единственият начин да излязат от там и това, на което всички се надяват, е да бъдат изпратени на „Острова” – последното останало незамърсено кътче на земята. Но Линкълн е преследван от необясними кошмари и се съмнява в смисъла на забраните и правилата, с които трябва да се съобразява. Той обаче не е подготвен за истината – всичко в живота му е лъжа, Островът не съществува, а той, Джордан и всичките му познати са по-ценни мъртви, отколкото живи...

Времето изтича и двамата с Джордан осъществяват дръзко бягство към външния свят, който никога преди не са виждали. Преследвани от институцията , която доскоро е била техен дом, те имат само една мисия – да останат живи!

Действието във филма се развива около 20 г. напред в бъдещето. Режисьорът/продуцент Майкъл Бей обяснява: „Така звучи много по-страшно. Ако се развиваше през XXII век например, това е твърде далеч и никой нямаше да се трогне. А така хората се замислят за възможността това наистина да се случи.”

Коментирай