„100 цигански цигулки“ за първи път ще свирят в Пловдив

22.06.2012г. / 09 04ч.
Аз жената
„100 цигански цигулки“ за първи път ще свирят в Пловдив

Най-големият симфоничен оркестър в света „100 цигански цигулки“ ще гостува за първи път в Пловдив на 20 септември 2012 в Летния театър, съобщиха от Продуцентска компания Арт БГ.

Световноизвестните музиканти от Будапеща ще бъдат и в София на 22 септември в зала 1 на НДК.
Билетите за концерта в Пловдив са вече в продажба в мрежата на Eventim и на касата пред Община Пловдив.

Първите 300 броя ще бъдат продавани на промоция с 10 лв. отстъпка от редовната цена. Така до изчерпване на количествата билетите ще струват от 20 до 50 лв. и VIP места от 70 лв., а след това съответно от 30 до 60 лв. и VIP места от 80 лв.

В Пловдив на 20 септември и София на 22 септември „100 цигански цигулки“ ще представят актуална програма от класически унгарски и световни композитори като ще омагьосат публиката с характерния си стил на свирене – в удивителен синхрон, по памет и без партитури.

100 Gypsy Violins
Запазена марка на „100 цигански цигулки“ са цветните, традиционни костюми, в които свирят и поразяват със своята земна, натурална енергия. Светкавичните импровизации в ритъм, цвят и стил могат да бъдат моментално почувствани – инстинктивното усещане за унисон и богати хармонии са вродени умения на музикантите от оркестъра. Всичко това показва от колко дълбоко извира тяхната музикалност – човек остава с впечатлението, че пред него свирят 100-тима Паганини.

Те предават на публиката енергията на един народ, който е избрал музиката за универсален език. Инстинктивен като циганска вечеринка, традиционен като виенски концерт, в черни смокинги или национални костюми, Будапещенският цигански симфоничен оркестър предлага също толкова атракция за окото, колкото и за слуха.

Прочетете още:

Коментирай