Дни на Чикаго в София с безплатно кино

27.06.2012г. / 21 56ч.
Аз жената
Дни на Чикаго в София с безплатно кино

За пет дни в София, от 30 юни до 4 юли 2012, на откритото кино до НДК ще се състоят Дни на Чикаго в София с безплатни прожекции на филми.

30 юни, 20:30 ч., ART Space открито кино до НДК – Откриване на Дните на Чикаго с прожекция на филма „Чикаго“ (Вход свободен)
История за пътя към славата, скандалите и корупцията в Чикаго в епохата на джаза. Музикален филм с шест награди „Оскар“, включително и за най-добър филм през 2002 г. Режисьор е Роб Маршал, а на екрана блестят звездите Катрин Зита-Джоунс, Рене Зелуегър и Ричард Гиър.

1 юли, 21:00 ч., ART Space открито кино до НДК – „Недосегаемите“ (Вход свободен)
Чикаго по времето на сухия режим е град на Ал Капоне – най-известният американски гангстер. Срещу мафиотския бос се изправя федералният агент Елиът Нес. Правилото за успех е само едно: стреляй бързо и стреляй първи. Режисьор: Браян Де Палма. Участват: Кевин Костнър, Шон Конъри, Робърт Де Ниро.

2 юли, 21:00 ч., ART Space открито кино до НДК – „Доказателството“ (Вход свободен)
Чикагският университет е университетът с най-много Нобелови лауреати в света – осемдесет и седем. Филмът „Доказателството“ ни разкрива причината за това чрез един ексцентричен разказ за пътя, който професор от този университет трябва да измине, за да превърне лудостта в гениалност. Режисьор: Джон Мадън. Участват: Гуинет Полтроу и Антъни Хопкинс.

3 юли, 21:00 ч., ART Space открито кино до НДК – „Почивният ден на Ферис Бюлър“ (Вход свободен)
Признание в любов към Чикаго е нарекъл комедията си режисьорът Джон Хюз, който е и автор на сценария. Чаровният Ферис решава да пропусне един училищен ден и се отправя от предградието, където живее, към центъра на Чикаго в търсене на приключения. С него са приятелката му Слоан и Камерън, взел „назаем“ червеното Ферари на баща си. Интелигентен хумор и Чикаго в цялата му красота. Режисьор: Джон Хюз. Участват: Матю Бродерик, Алан Рук и Миа Сара.

4 юли, 20:00 ч., ART Space открито кино до НДК – Празнуваме Деня на американската независимост със София-Чикаго блус маратон: Концерт на Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд. (Вход свободен)

През почивката от 20:45 до 21:15 ч. – прожектиране на филма на Иван Кожухаров „Гледки и звуци от Чикаго“.

Снимка: Организаторите

Прочетете още:

Коментирай