Сватбени спомени в черно и бяло

06.07.2012г. / 09 00ч.
Аз жената
Сватбени спомени в черно и бяло

Сватбени спомени с черно-бели фотографии са събрани в изложбата „Горчиво“, която може да бъде разгледана в Дома на хумора и сатирата в Габрово до 20 октомври 2012 г.

Експозицията включва 69 снимки на 55 автори от 16 държави. Своеобразната мозайка показва жизнерадостни, комични, неочаквани моменти и извънредни ситуации в богата гама от радост и тревога, съпътстващи сватбения ден.

Изложбата „Горчиво“ с творби от художествения фонд „Хумор на народите“ на Дома на хумора и сатирата в Габрово, с гарантиран успех хвърля мост между хора от различни възрасти не поради факта, че формално отбелязва Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията, а заради обединяващата я тема – „Сватбата“ – един от върховите моменти в човешкия живот.

Напълно възможно е някои посетители да се идентифицират с определени герои от фотографиите или комична ситуация да събуди в съзнанието им позабравен, мил спомен от цялата суетня в деня на събитието, когато булката е най-прелестното създание на света, а младоженецът, дали от гордост или конфуз, е така уловен от безпощадната прямост на фотообектива, че остава вечен прицел на добродушния смях у поколения след него, коментират с нотка хумор от музея.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай