Онлайн фото разпродажба

14.10.2005г. / 13 14ч.
Аз жената
Онлайн фото разпродажба

Ако сте пропуснали изложбата “Пеперудите и Георги”, можете да разгледате снимките в галерията на сайта на филма “Георги и пеперудите” – www.georgiandthebutterflies.com. Така можете да изберете и коя от фотографиите да закупите, като събраните средства ще бъдат незабавно предадени на д-р Лулчев и употребени за храна и лекарства за лекуващите се в Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Подгумер.

Чрез разпродажба на творбите, включени в изложбата, до момента екипът на филма “Георги и пеперудите” успя да събере сумата от 1280 лв. При официалното закриване на изложбата гостите купиха 23 творби от снимачния период на филма и творби, заснети специално за изложбата от лекуващите се в дома в с. Подгумер. Сред дарителите са имена като Светлин Русев, проф. Богдан Богданов (Нов български университет), Георги Лозанов и Недко Солаков. Изложбата бе представена и в Сеул, където режисьорът Андрей Паунов и героят на филма д-р Лулчев бяха специални фестивални гости.

“Георги и пеперудите” продължава да жъне успехи. В момента филмът участва на кинофестивала във Ванкувър, Канада и на “Златен Ритон” в Пловдив. А до края на годината “Георги и пеперудите” е селектиран на кинофестивалите в Барселона, Монпелие, Оксфорд-Лондон (Оксдокс), Лийдс, Корк, Стокхолм, Берлин (Balkan Black Box) и други. Последната засега награда на “Георги и пеперудите” е от 11-тият международен кинофестивал в Сараево, където филмът спечели голямата награда за най-добър регионален документален филм, връчвана от швейцарския федерален департамент на външните работи на филми, посветени на проблемите на човешките права.

Коментирай