Кулинарен рекордьор прави коледни сладки за благотворителност

Парите от продажбата на кулинарните изкушения ще бъдат дарени на дом за сираци

18.12.2012г. / 13 37ч.
Аз жената
Кулинарен рекордьор прави коледни сладки за благотворителност

Прочутият шеф Пеньо Иванов, който тази година записа рекорди с най-големия сандвич, измайсторен с деца на 1 юни, и готвене в тигана-рекордьор за Гинес, се включи в тематичния Коледен базар в Стара Загора. Организаторът на националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза“ бе специален гост на базара на 17 декември 2012, като заедно с учениците от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ в града измайстори коледни сладки.

Шеф Иванов и младите готвачи със специалност хлебарство, сладкарство и производство на сладкарски изделия и техните ръководители Здравка Иванова и Калинка Терзиева направиха пет вида сладки, които ще се продадат на благотворителен търг на коледния базар. Австрийски канелени коледни сладки направи и съпругата на търговския представител на Австрия г-н Ангерер. Събраната от продажбата на десертите сума ще бъде дарена на дома за сираци „Незабравка“ в Стара Загора, обявиха от общината.

На коледния базар, в двете къщички на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7, могат да се видят и купят различни традиционни предмети и коледна украса. Майсторите Стоян Андонов от Трявна, Димитър Терзиев от Троян, Емил Павлов от Враца, Диана Цинцарска от Стара Загора, Любомир Дудев и Таня Дудева-Енева от Казанлък и Мариета Недкова демонстрират плетива, кукли, кожени и грънчарски изделия, дудуци и най-различни и интересни предмети.

Коледният базар е съвместна инициатива на Австрийското посолство у нас и Община Стара Загора. Посетителите могат да се насладят на прочутите австрийски щрудел с орехи и плодове, традиционни дребни сладки, вурстчета и наденички, горещо вино глювайн. Празничните къщички бяха открити на 6 декември 2012 г. – Никулден, в градинката до общината и ще останат там до 1 януари 2013 г.

Коментирай