Хилда с нов албум - Jazz & Samba

20.11.2005г. / 12 40ч.
Аз жената
Хилда с нов албум - Jazz & Samba

Хилда Казасян – една от най-ярките личности на родния музикален небосклон е щастлива с новия си албум "Jazz & Samba", който излезе преди броени дни. Официалната му промоция ще е през декември.

Малко повече за албума “Jazz & Samba”: събрал е в едно 10 известни теми на Жубим, разработени от Христо Йоцов и една негова авторска композиция. По един неповторим и завладяващ сетивата начин този албум ви потапя в свят на топлина и уют, които носят нежност и невероятна чувственост. Няма да е пресилено ако кажем, че още с първите няколко такта от албума ще усетите една особена елегантност, която ще ви съпровожда през целия албум, добавяйки към себе си различни емоции. На първо слушане впечатлението от общото звучене на албума е за релаксиращ, акустичен звук. При второ слушане към това се добавя и усещането за лекота и ефирност, на трето за приятна меланхолия подправена с неочакван оптимизъм.

Ето няколко въпроса за Хилда, на които тя любезно отговори за читателките на Аз-жената:

"Jazz & Samba"?

Новият албум е нещото, което ме вълнува най-много в момента. Теми на Жубим – Бразилска музика. Записан е в студио "Акустична версия". Участват Христо Йоцов – барабани, Румен Тосков – пиано и Цветан Недялков – китара. Мисля, че се получи една много приятна интерпретация на Жубим. Много съм доволна. От идната седмица ще се продава.
Наистина съм късметлийка – за това, че се срещнах с хората от Stars Records, които с такова желание се занимават с мен, че голяма част от успеха на албума дължа и на тях.

Как се съчетават толкова различни неща като ресторантите и музиката?

Те не са толкова различни. Това е само на пръв поглед. Има и в двете творчество, контакт с много хора, много вкус.

Смятате ли, че с нещо ежедневието Ви е по-различно от това на средния българин?

За хубаво или за лошо смятам, че е коренно различно. Аз нямам работно време, което не значи, че съм по-малко заета. Чудя се как да отделя вечер, в която да мога да си бъда в къщи, а не да чакам вечерта, в която да изляза от къщи. Освен това с този тип професии човек малко или много получава адекватно заплащане за труда, който извършва, което също е разлика с мнозинството от хората, за съжаление. Много по-различно е, по-хаотично.

Какъв е денят на Хилда?

Всеки ден е различен. Понякога не помня какво съм правила вчера, толкова много неща са ми се случили днес.

А нещо, което е константа в ежедневието?

Кафето. Това е нещо, което може да промени коренно денят ми, ако нямам онзи половин час, в който аз просто да седя с кафето си, да не мисля нищо, да не съм си включила още телефона.

Прочетете интервюто с Хилда Казасян специално за Аз-жената – "Егур, егур и музика".

Очаквайте и репортаж за новия ресторант на Хилда – Етно.

Коментирай