Бал на президента за хора с увреждания

01.12.2005г. / 16 41ч.
Аз жената
Бал на президента за хора с увреждания

На 3 декември в Археологическия музей в София ще се проведе традиционния бал, който президентът Георги Първанов дава специално за над 500 души със специфични възможности.

Балът на Хората с Увреждания е място, където различието е източник единствено на уважение и респект, без каквато и да е форма на дискриминация. Именно за това, една толкова уважавана институция като Президентската, подпомага това събитие, с желанието да поведе след себе си много организации, и в крайна сметка да спомогне за интеграцията на всички Хора с Различия. “Белла България” подкрепя инициативата като на всички гости на бала ще подари специални коледни пакети.

Президентът г-н Георги Първанов още от миналата година пое инициативата “не само като възможност да се покажат проблемите на хората с увреждания, но и да се направи максималното за реализиране на техните възможности.”

Балът е инициатива, замислена като среща на Хората със специфични възможности с представителите на официалната власт. Живият контакт е нещо повече от статистика. Дори и да си съпричастен към съдбата на група хора, когато застанеш лице в лице с някой, който ти разказва своята лична история или как протича всеки негов ден, емоционалният порив те кара да ги заобичаш истински.

Балът е възможност на Хората с увреждания от цялата страна да намерят нови запознанства и да стиснат лично ръката на Президента.
Преодоляването на изолацията на хората със специфични възможности зависи от всички нас, подчертават организаторите. Защото никой не е застрахован от това. Просто трябва да приемем всички хора такива каквито са и да ги накараме да се чувстват комфортно в нашия общ свят.

Коментирай