Ресторант на годината 2005

07.12.2005г. / 14 03ч.
Аз жената
Ресторант на годината 2005

На 5 декември 2005 г. списание “Бакхус” обяви 10-те ресторанта, сред които ще се излъчи победителят в конкурса “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal 2005”.

В десятката тази година влизат: “Вишните” (София), “Енотека Уно” (София), “Капитол” (Варна), “Кибеа” (София), “Модерато” (София), “Отвъд алеята зад шкафа” (София), “Сезони” хотел “Хилтън” (София), “Талисман” (София), “Хеброс” (Пловдив), “Шейдс ъф ред”, грандхотел “София” (София).

Статистиката на конкурса от неговото първо издание досега показва, че сред 10-те финалиста винаги досега са ресторантите: “Вишните”, “Енотека Уно” и “Отвъд алеята зад шкафа”. За пръв път в конкуренцията за ресторант на годината се включват “Талисман” и “Шейдс ъф ред”. Тази година отново в надпреварата са включени и ресторанти от големите хотели в България. Петото издание на конкурса “Ресторант на годината Бакхус & Chivas Regal” стартира през април 2005 г. При определянето на победителя се вземат предвид следните показатели:

  1. Кухня
  2. Винена листа
  3. Обслужване
  4. Обстановка и аксесоари
  5. Адекватно меню и цени.
По традиция в заключителния етап на оценяване се включва и чуждестранен експерт. Тази година това е Пако Ронсеро – шеф готвач на ресторант La Terraza del Casino в Мадрид. Официалната церемония по връчване на наградите от конкурса “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal 2005” ще се състои в края на януари 2006 г.

Коментирай