Уникалният кулинарен конкурс продължи два месеца, през които над 700 участника изпращаха своите най- успешни рецепти. В първия етап от конкурса компетентно жури селектира 30-те най-примамливи и вкусни предложения. Отличени са тези рецепти, които представят използването на бутер тестото по най-нестандартен начин. Селекцията беше изключително трудна, тъй като изборът се направи измежду 900 кулинарни изкушения.
Финалистите приготвяха своите рецепти на място , пред атрактивно кулинарно жури в състав : Варвара Кирилова (кулинар – сп. На кафе), Георги Ерменков (майстор готвач – сп. На кафе), Цвети Йорданова (главен готвач – Гранд хотел София), Иван Генов (зам. главен редактор – в. Нощен труд и ненадминат кулинар в журналистическите среди) и Марин Маринов (главен технолог – Хранителна индустрия Белла).
Конкурсът протече под “дирижирането” на Хилда Казасян, която се изяви не само като водеща, но и даде своя глас в журито, като жена, почитателка на кулинарията и собственик на разрастваща се верига ресторанти.
Всеки участник в конкурса получи подарък от Белла – книгата на Иван Звездев “30 избрани рецепти с бутер тесто”, а голямата награда – печка “Индезит” ще създава комфорт и удобство в кухнята на г-жа Йорданка Николова от гр. Пловдив, получаваща и приза – Най-добър “Белла” кулинар. С тайно гласуване журналисти излъчиха “Фаворит на журналиста” – това е Георги Йовчев от гр. Пазарджик.