Принцът и Просякът

21.01.2006г. / 12 36ч.
Аз жената
Принцът и Просякът

Ако все още не сте решили как да се разнообразите през уикенда, аз ви препоръчвам да идете на кино! Но не на кой да е филм, а на новия български филм “Принцът и просякът”. Една наистина прекрасно разказана история от Мариана Евстатиева – Биолчева (режисьор), Мая Даскалова (сценарист), Людмил Христов (оператор), Митко Щерев (композитор).

Съвременният свят не се различава кой знае колко от света, в който живеят героите на Марк Твен. И сега, както и тогава съществуват социални различия, жертви на които са не само възрастните, но и децата. Днешните принцове също нямат много добро понятие за света извън стените на техните замъци. А съвременните просяци не мечтаят за нещо много по-различно от техните предшественици.

В света на децата и днес, както и вчера нещата са прости – има добри и лоши, черно и бяло. Сивото не е познат цвят за техните чисти и наивни души. И когато се сблъскват с него, те реагират. Защото децата правят така. Реагират. И търсят спасение. И в реалния живот, точно както и в приказките, много често един напълно непознат човек може да се окаже пристана на тези търсещи покой малки човеци. “Принцът и Просякът” е една красиво разказана, съвременна, “грозна” приказка за света, който всеки един от нас безвъзвратно губи в някой момент от живота си. И който непрекъснато се опитваме да си върнем безуспешно. А може би все пак има начин?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
нелина ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Виктория ( преди 11 години )
от къде в интернет мога да си го истеглямоля ви отговорете ми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота