На 24 януари 2006 г. на официална церемония в хотел “Феста БарселÓ”, списание “Бакхус” раздаде годишните награди за 2005 г. в конкурса “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal”. Специалният гост на церемонията – испанският шеф готвач и директор на “Казино де Мадрид Ен Ейч хотелс” Пако Ронсеро, който бе и член на журито – лично връчи голямата награда на победителя – ресторант “Талисман”, гр. София.
Ресторант “Талисман” спечели приза и в още две категории: авторска кухня и селекция на напитките. Специален гост на церемонията бе Негово превъзходителство посланикът на Кралство Испания – Фернандо Ариас, който връчи наградата в категория “Авторска кухня”. Испания е една от водещите страни в областта на висшата кулинария днес.
Носители на награди от конкурса “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal 2005” в отделните категории са:
– Ресторант на читателите на “Бакхус” – “Енотека Уно”, гр. София
– Дебют 2005 – “Фор Его”, гр. София
– Най-добър бар енд динър на 2005 – “Лаваца клуб”, гр. София.
В извън конкурсните категории се връчиха следните награди:
– Награда на dir.bg за уеб сайт на ресторант – “Едно време”, гр. Карлово
– Специална грамота за принос в развитието на ресторантьорството – Станислав Раковски, ресторант “Отвъд алеята, зад шкафа”, гр. София
– Награда на Джаз фест – клуб “Опера”, гр. София.
В състава на журито на конкурса “Ресторант на годината Бакхус – Chival Regal 2005” влизат експерти от списанието и испанският шеф готвач Пако Ронсеро. Той е най-успешният и известен ученик на Феран Адриа и шеф готвач и директор на “Казино де Мадрид Ен Ейч хотелс”. При определянето на победителя журито се ръководи от следните критерии: кухня, винена листа, обслужване, обстановка и аксесоари, адекватно меню и цени. До финалния етап на конкурса достигнаха десет ресторанта: “Вишните” (София), “Енотека Уно” (София), “Капитол” (Варна), “Кибея” (София), “Модерато” (София), “Отвъд алеята, зад шкафа” (София), “Сезони”, хотел “Хилтън” (София), “Талисман” (София), “Хеброс” (Пловдив), “Шейдс ъф ред”, грандхотел “София” (София).