Страхотните Бон Джоуви ни оставиха без бис!

Първият концерт на Бон Джоуви у нас не завърши по план

15.05.2013г. / 10 45ч.
Мария Дуковска
Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

След много години мечти и очакване, българската публика най-накрая успя да види, чуе и се наслади на една от най-големите музикални звезди в света, безспорно – Бон Джоуви! Американската банда с над 30-годишна история и 12 албума зад гърба си зарадва родните фенове с концерт от световното си турне "Because We Can". Музикантите доказаха на многохилядната публика на стадион "Васил Левски" (със сигурност поне 40 хиляди души), че те все още го могат и носят магията със себе си, където и да отидат.

Но преди да стигнем до изненадващия финал, нека си припомним началото на концерта. В 19.30 часа подгряващата група излезе, като едва ли имаше по-подходящи за целта от D2. Те успяха да загреят публиката с някои от хитовете си, като чухме „100 години“, „Тук и Сега“, "Cherry Tree", а за финал излезе първият вокал на групата Дичо, за да изпълни емблематичната за бандата „Не мога да спра да те обичам“.

Малко след 20.30 часа феновете на стадиона започнаха да привикват любимците си нетърпеливо, а теренът не спираше да се пълни, докато не се превърна в истинско море от хора. Точно в 20.45 светлините на сцената угаснаха и часовникът на видеостените отброи началото на истинското шоу.

Бон Джоуви излязоха на сцената и поздравиха публиката с първата си песен "That's What the Water Made Me". След края на песента вокалът на легендарната американска група изненада хилядите фенове и запя невероятната "You Give a Love Bad Name".

Оттам нататък концертът продължи наистина лудо, с много хитове, както от старите албуми, така и от новия "What About Now". Макар повечето фенове да не знаеха перфектно текстовете на новите песни, на любимите си "Raise Your Hands", "It`s My Life", "Runaway" и разбира се, "Keep The Faith", стадионът изригна с пълна сила.

Самият Джон непрестанно контактуваше с публиката, раздаваше щедро блестящи усмивки и не спираше да подгрява феновете с виковете „Хей София, България, как сте“. Певецът дори направи страхотен комплимент на омагьосаната публика като кръсти огромната кола на сцената, символ на турнето им, София.

Бон Джоуви сподели в паузата между две изпълнения: „Забелязвате ли нашата нова сцена и тази страхотна кола. Знаете ли, при нас, в Америка, първата кола е нещо специално. Тя е твоето момиче, твоето гадже, първа любов. Всичко. Тя е толкова специална, че дори си я кръщаваш. Тази вечер за това турне нашата кола ще се казва София. Сладка е, нали?" Това побърка феновете и те закрещяха с пълни гърла от радост и емоция. Вторият незабравим момент бе, когато на певеца бе подадено българското знаме и традиционно той се загърна в него.

Да видиш Джон Бон Джоуви да свири на китара, нежно обгърнат в националния флаг си е емоционален и почти разплакващ момент.

Друго затрогващо изпълнение бе любовната песен "I Will be There For You", когато целият стадион бе озарен от светкавиците на телефоните и пееше заедно с любимата си банда една от най-страхотните им композиции. Емоциите продължиха с още една невероятна балада "Bed of Roses", а веднага след нея бе ред на по-динамичните песни "Runaway", "We Weren't Born to Follow", "Who Says You Can't Go Home", "In These Arms".

Концертът вървеше към своя финал и съвсем очакван бис, докато по време на песента "Living on a Prayer", се забеляза, че има сериозен проблем с гласа на Бон Джоуви. След изпълнението си певецът, видимо разстроен и много притеснен сподели, че нещо става с гласа му, явно някаква алергична реакция от въздуха. Той поклати глава тъжно и сподели, че от 40 шоута насам това му се случва за пръв път. Феновете се опитаха да го окуражат с множество викове и аплодисменти, но певецът продължи да изглежда ужасно разстроен от инцидента, и то в кулминацията на супер шоуто.

Все пак, музикантите опитаха да продължат концерта с песента "Wanted Dead or Alive", помагайки всячески на певеца да маркира само песента, а те, заедно с публиката изпяха по-голямата част от текста. Веднага след края на песента, Бон Джоуви успя само да промълви на публиката „Извинявайте, трябва да тръгвам“ и бързо се скри зад кулисите с групата.

Светлините угаснаха, а публиката неистово викаше и зовеше своите любимци да излязат за задължителния и планиран бис, на който трябваше да чуем "Always" и поне още 2-3 песни. Това обаче не се случи, напротив – светлините на стадиона бяха  отново запалени и работници от екипа на групата започнаха бързо да развалят огромната сцена, приготвяйки я за следващите концерти. Разочарованите фенове се запътиха към изходите, обсъждайки с тъга неочаквания финал и проблема с гласа на певеца.

Забавно, но и логично бе предположението на възрастна фенка на бандата, че причината за падналия глас на Джон са мъховете от разцъфтелите дървета в Борисовата градина, която е в непосредствена близост с Националния стадион „Васил Левски“. Дори и така да е, факт е, че феновете не успяха да се сбогуват с любимците си, нито те с тях. Краят остава отворен и ние няма да забравим, че Бон Джоуви ни дължат един бис. Дано и те не забравят... :-)

Коментирай