Прическите на звездите влияят и на мъжете

Суетността на мъжете се уталожва към 32-годишна възраст

14.06.2013г. / 10 40ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мъжете се спират на любимата си прическа едва когато станат на 32 години, установи  британско изследване, цитирано от в-к „Дейли мейл“.

Докато стигнат до мечтаната фризура, представителите на силния пол сменят поне пет прически, отчитат експертите. Проучването е било поръчано от фирма за продукти за коса и е обхванало 2000 пълнолетни британци.

На въпроса защо мъжете се спират на една-единствена прическа, 65 на сто от запитаните отговорили, че са се спрели на нея, защото тя им отива, а 10 на сто – защото в този вид повече ги харесва партньорката им.

Анкетата се опитала да установи как влияят прическите на знаменитостите върху обикновените британци. Двадесет процента от запитаните си признали, че си пуснали по-дълга коса, за да копират стила на Дейвид Бекъм и Брадли Купър.

Свързани статии

Една четвърт от анкетираните пък нямали нищо против да имат същия перчем като на русокосия лондонски кмет Борис Джонсън.

Две трети от участниците в проучването доверили, че биха искали да посивеят благородно като Джордж Клуни, вместо да започнат да оплешивяват.

Дванадесет на сто от анкетираните признали, че биха си боядисали косата сива, а 6 на сто – че вече са го сторили.

Всички новини на всякакви теми можете да четете на Dnes.bg.

Коментирай