Грижи за деца с психични нарушения

16.02.2006г. / 12 41ч.
Аз жената
Грижи за деца с психични нарушения

Помощно училище представлява специализирана институция, в която се обучават деца с увреждания и хронични заболявания. Детският център "Кабинет за работа с деца със специални образователни потребности – Едуард Саген" обучава деца с интелектуални затруднения. Създаден е с цел да подпомага учебния и възпитателен процес при деца със Синдром на Даун, Аутизъм, хиперактивност и дефицит на вниманието, ЗПР и други нарушения.
Помощното училище е разработило програма за деца от 1 до 12-годишна възраст. Основните цели са преодоляване на социалната изолация, подобряване на комуникативните умения и формиране на умения за самообслужване. Специални педагози, логопеди и социални асистенти подпомагат възпитателния и учебен процес, както и дават насоки на родителите за развитието на децата.
Центърът разполага с кабинет за индивидуална терапевтична работа, игрална зала за провеждане на групови и индивидуални занятия и забавления – животински, природен, транспортен, кухненски, учебен кът, като скоро ще заработи и сухият басейн.

Коментирай
Здраве и красота