Победителите в конкурса за есе за виното

27.02.2006г. / 14 20ч.
Аз жената
Победителите в конкурса за есе за виното

За втора поредна година българският винен портал Vinoto.com отправи свое предизвикателство към всички любители на виното, а този път и на словото, като ги покани да се включат в инициативата за повишаване на винената култура у нас и да споделят своето мнение за “Виното-осъзната наслада!”


В началото на 2005г. се проведе първото събитие с мото “Виното-осъзната наслада!”: фотографски конкурс и изложба в Унгарския културен институт.


“Невероятно добрият отклик на ценителите на виното и успехът на събитието затвърди убеждението ни, че виното е тема, по която любители и професионалисти обичат да дискутират и споделят своите виждания” казва Яна Петкова, собственик и мениджър на Vinoto.com. “Тази година им предложихме това да стане чрез писмения изказ, като точната форма оставихме на тях – есе, разказ, материал за виното.”


Конкурсът се проведе от 24 декември 2005г. до 14 февруари 2006г. Бяха изпратени над 80 творби от 78 автора, които бяха оценявани от членове на клуба “Вино и медии”. На 21. 02. 2006г. на сайтовете www.Vinoto.com и www.Liternet.bg бяха обявени шестимата финалисти, а на 25. 02. бяха връчени наградите в конкурса:

I-ва награда – 400 лева и винофилска изненада, предоставени от организатора на конкурса VINOTO.COM – Ясен Захариев с произведението “Последната кампания”


II-ра награда – книгата “Виното. Българска енциклопедия”, предоставена от автора й Ясен Бориславов и бутилка вино – Пламен Глогов с произведението “Влюбеният Трифон Зарезан”


III-та награда – “Вино за начинаещи”, предоставена от издателство “Гурме” и бутилка вино – Ингрид Шикова с произведението “Виното-осъзната наслада”.


Поощрителни награди – дискове от ABC Design and Communication и бутилка вино от Vinoto.com бяха връчени на Цветелина Стефанова, Георги Михалков и Александър Шпатов.

На победителите – честито! Ще публикуваме някои от най-добрите творби и в Аз-жената.

На снимката – финалистите от конкурса на връчването на наградите, 25.02 – клуб Грамофон, София.

Коментирай