Започва епичен сериал за Древен Рим

01.03.2006г. / 23 44ч.
Аз жената
Започва епичен сериал за Древен Рим

HBO Централна Европа започва излъчването на вълнуващия драматичен сериал “РИМ”. Сериалът ще се излъчва от 3 март 2006 г. ексклузивно по HBO в Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, България и Полша, а от 17 март – и в Хърватска и Словения. РИМ е копродукция на HBO и BBC.

Новият сериал на HBO обхваща един от най-известните древноримски периоди – 52-44 г. пр. Хр. Абонатите на HBO в региона на Централна Европа ще имат възможността да проследят историята на двама римски войници разказана в 12 епизода, стартът, на които е през март. Действието на сериала се развива по време на падането на Републиката и възраждането на Римската империя. Пречупени през призмата на всекидневния живот на героите, събитията са представени по начин, който едва ли може да бъде видян в който и да е друг филм досега.

“РИМ” се гордее с най-мащабния в света снимачен терен, състоящ се от 5 акрови парцели и шест звукови сцени, намиращи се в студията Синктика, Италия. Това е първият англоезичен сериал, който не е изцяло заснет в страна, чието население не е англоговорящо. По време на снимките е ангажиран международен екип от 350 души и повече от 50 местни стажанти. Маслиновите дръвчета в Свещената гора са на повече от 200 години. Надписите и детайлите по боядисаните в автентични цветове стени на храмовете, както и статуите, улиците и графитите, са директно почерпени от руините на Помпей, Херкуланум и Остиа Антика. За най-грандиозната сцена, в най-масовия снимачен ден, са използвани 40 коня, а 750 актьори и статисти участват в сцената с триумфа на Цезар.

Българските почитатели на сериалите и телевизионните приключения ще могат да гледат първи епизод на “Рим” на 3-ти март от 21ч. по HBO.

Коментирай