Мач Пойнт

09.04.2006г. / 22 54ч.
Аз жената
Мач Пойнт

През лятото на 2004г., Уди Алън пристига в Лондон за заснемането на Мач Пойнт - първата негова продукция, която ще се реализира извън родния му град Ню Йорк. Снимките по филма започват през юли 2004 и екранизирането му се провежда във и около Лондон, в продължение на седем седмици. В снимачни площадки се превръщат някои от най-известните забележителности на града, като: музея “Тейт Модерн”, парка “Св. Джеймс” и наскоро построената кула “Геркин”.

“Човекът, който каза: “По-добре да имам късмет, отколкото да притежавам доброта.” прозря дълбоко в битието. Хората се страхуват да допуснат колко зависим е живота им от късмета. Страшно е да си помислиш, че е неконтролируем. Има моменти по време на тенис мач, когато топката удря горната част на мрежата и за стотни от секунда може да стигне по далеч или да падне обратно. С малко късмет полита напред и печелиш, или може би не успява и губиш.”

Мач Пойнт разказва драмата за издигането на един млад мъж в обществото и ужасните последствия от амбицията му. Главният герой е разкъсан между две жени и ненамирайки никакъв изход, прибягва до крайни действия. Всички участващи актьори са представители на английския хай-лайф, начело със Скарлет Джохансен в ролята на красивото американско момиче, което застава между Джонатан Рис Майърс и неговата съпруга Емили Мортимър. Матю Гуди е богатия брат на Емили, който става причина за трагичните събития.

Коментирай