Изложба на великденски яйца

15.04.2006г. / 22 30ч.
Аз жената
Изложба на великденски яйца

70 деца, нуждаещи се от специални грижи от различни домове в страната направиха пъстри великденски яйца. Участниците са използвали артистично въображение, разнообразни техники и богата гама от цветове, за да превърнат яйцата в истински шедьоври. Декорацията им включва брокат, парченца яйчени черупки и платове, висящи орнаменти и др.

На откриването на изложбата бяха закупени над 40 яйца с благотворителна цел. Интерес и подкрепа проявиха журналисти от “Аз-жената”, “Списание за жената”, списание “Перфекта”, “Вестник за жената” и вестник “Женско царство”. Всички присъстващи си тръгнаха от събитието с един или няколко фаворита и по този начин станаха част от инициативата в подкрепа на българските деца в неравностойно положение.

Изложбата се състоя в хотел Хилтън със съдействието на фондация “Традиция”, където журито награди три великденски яйца, които заеха почетно място във великденската градина на хотела.

Ели Златкова от дома за деца и младежи с умствени увреждания в град Мездра заплени ръководството на хотела с яйце, украсено в духа на морска ваканция – с чадърче и мидени черупки. Емилиян Петков, също от Мездра, впечатли домакините с индивидуален стил и пухкаво яйце-пиле; Симеон Ангелов от социалния център “Св. Мина” беше боядисал зелено яйце, на което е закачена калинка и което носи неповторимо пролетно настроение.

Хотел “Хилтън” и фондация “Традиция” ще бъдат домакини и на “Традиция” великденски брънч, който ще се състои на 23 април, от 12:00ч. в ресторант “Сезони”. Фондацията ще аранжирана събитието с уникална великденска украса, която гостите и посетителите на хотел “Хилтън” ще могат да си закупят.

Коментирай