Сърцето ми спря да бие

09.05.2006г. / 17 24ч.
Аз жената
Сърцето ми спря да бие

Любителите и ценителите на европейското кино ще останат много доволни от идния уикенд, защото от 12-ти май тръгва премиерно френския филм "Сърцето ми спря да бие". Филмът на Жак Одиар е отличен с 8 награди "Сезар" за 2006 г., включително за най-добър филм и режисура.

Томас Сер (Ромен Дюрис) е 28 годишен, занимаващ се с недвижими имоти, чиято длъжностна характеристика включва убийства и заплахи, тъй като той и колегите му гонят нежеланите наематели от имотите, които босовете му искат да закупят евтино и после да обновят. Този бизнес е в кръвта му – баща му, Роберт (Нийл Арестип) е застаряващ хазаин на съборетини, загубил умението си да събира месечния наем.

Майката на Томас е прочута бивша концертираща пианистка, която е предала дарбата си на единствения си син, надявайки се той да следва стъпките й. Но Томас изоставя пианото след смъртта на майка си и започва да гради кариера в недвижимите имоти. Не е докосвал клавишите на пианото от десет години. Една вечер пътищата на Том и Фокс – бившият мениджър на майка му – се пресичат. Фокс не знае какви възможности има Том и го кани на прослушване. Отначало Том се отнася с нежелание и пренебрежение към скрития си талант. Но става така, че той разбира, че свиренето на пиано е истинската му страст, и решава да опита и да си възвърне искрата. Но бизнесът го зове...

Коментирай