Наградиха Юлка за Любими Попътечо

15.05.2006г. / 20 59ч.
Аз жената
Наградиха Юлка за Любими Попътечо

Юлия Спиридонова или както всички я наричат Юлка, получи Наградата на Съюза на българските писатели за нова детска книга (ръкопис) с романа си "Любими Попътечо".

Това стана ясно миналата седмица на Осмия национален фестивал на детската книга в гр. Сливен. Наградата включва грамота и издаване на фантастичната приказка. Организаторите получиха 81 ръкописа с поезия, приказки, повести и романи за деца, от които 5-членното жури в състав Николай Милчев, Мая Дългъчева, Христо Караславов и шестокласниците Александър Трифонов и Ивайло Шишеджиев, трябваше да отсее най-добрите и да излъчи победител. Децата бяха възхитени от ръкописа и помолиха да го задържат, като получиха обещание за среща с авторката, както и подарък – книга с автограф.

Юлия Спиридонова-Юлка е родена в София на 30 октомври 1972 г. в семейството на художници. Работи като сценарист на свободна практика и гейм райтър. Има над 300 заснети сценария, автор е на няколко куклени поредици за "Лека нощ, деца" и на седмичното тийн предаване на БНТ "Здравей" – за интернет и електронни игри. Автор на приказни поредици за деца (сп. "Родители") и на "Приказките на Юлка" (официалният сайт на БНТ). Има три издадени детски книги – "Гугулетата" (1999), "Приказки за Гугулета" (2000) и "Приключения с Джиго" (2003).

Коментирай