Синеплекс очаква киноманияците

17.05.2006г. / 00 29ч.
Аз жената
Синеплекс очаква киноманияците

Прожектори и червен килим посрещнаха гостите на откриването на "Синеплекс" на 16 май. Комплексът от 6 суперлуксозни кина е разстлан на предпоследния етаж в новооткрития Мол Сити Център София, на ъгъла на бул. "Черни връх” и бул. "Арсеналски”.

Автор на интериора на Синеплекс е италианският дизайнер Франческо Лукезе. Роден през 1960 г. в Месина, Лукезе е носител на много награди за дизайн не само в Италия и е консултант на водещи италиански компании като Капелини, Реджиа, Фабиан и т. н. Почеркът на Лукезе впрочем се усеща веднага в Синеплекс. Широките пространства в и около 6-те зали са буквално залети от пъстри цветове. Елегантните кътове и меките, прелъстителни линии на интериора създават публична среда, невиждана досега в България. Особено интересни са осветителните структури "Зодиак" и "Северно полукълбо", по концепция на Лукезе, изработени от компанията Никонд. Материалите за интериора са внесени буквално от цял свят: Швеция, Испания, дори Южна Австралия.

Освен красиви, залите в Синеплекс са супермодерно оборудвани и имат предимство, което повечето кина в София не предлагат – изключителен комфорт. Разстоянието между седалките и системата им за регулиране дават на зрителя възможност да се почувства специален поне за два часа. Общо кинозалите в Синеплекс са разположени на внушителните 3000 кв. м, като всяка от шестте е по своему различна. А пространството между тях напълно им отговаря – освен нормалните барове с пуканки, безалкохолни, коктейли, там има и много приятен суши-бар.

Коментирай