Apocalyptica и StrringS в Каварна

26.05.2006г. / 09 01ч.
Аз жената
Apocalyptica и StrringS в Каварна

Предизвикателство ли са трима световноизвестни челисти, заслужили си славата на “чело-рокери”, които излизат извън рамките на всякакви стандарти и успяват да привлекат публика от всякакви възрасти и култури? За българската група StrringS е не само предизвикателство, но и вълнение, и мечта, която ще се осъществи. На 1 юни в град Каварна те ще подгряват Apocalyptica. В 20.30 часа ще бъде дадено началото на концерт, за който репертоарът на StrringS е изцяло подновен, с по-твърдо рокаджийско звучене – композиции с аранжименти в пълната гама на рока от мелъди до хард. Пълният завой на групата от класиката към модерното твърдо звучене ще бъде подкрепен на сцената от сборна рок група от български музиканти, спечелили си славата на непоправими рокаджии.

Две цигулки, виола и виолончело (Венета Георгиева, Радина Радева, Дора Първанова и Нора Калчева) ще подгряват трите най-известни чела в света. Освен че текат трескави репетиции, се подготвят и атрактивни сценични костюми – StrringS премислят всеки детайл за предстоящата среща с мечтата си. Четирите момичета ще представят основно авторски композиции, сред които “О.К.” – пилотният им сингъл по музика на Венета Георгиева, към който наскоро заснеха видеоклип (вижте видеоклипа тук). В програмата за концерта са включени и авторски композиции на Кирил Янев от група “Балканджи” и Дончо Генов от група “Popcorn”, създадени специално за StrringS. За феновете на световната рок музика групата ще изпълни и няколко популярни рок композиции с авторски аранжимент. На сцената с четирите музикантки ще излязат Огнян Кьосовски ( “Контрол”) – барабани, Дончо Генов (Popcorn) – синтезатори, Кирил Янев (Балканджи) – китара и Стефан Маринов (Sunrise) – бас.

Група StrringS не за първи път са поканени да свирят със световноизвестни групи. Досега са имали изяви заедно със “Smokie”, "Boney M", "Eruption", "No mercy", "Gibson brothers", "Raisye", Дейв Ашби. Но това участие е по-особено .” От много отдавна мечтаем да отидем на концерт на Apocalyptica. До вчера жадувахме да ги гледаме от първите редове, а скоро ще свирим с тях на една сцена!” споделят момичетата от StrringS. “За изминалите 5 години, за наша радост, сме имали много концерти и участия, общото между които е едно – да свирим обичаната от нас музика, поднесена по начин, който ни вдъхновява и забавлява. Много хора като чуят цигулка, виола или друг класически инструмент, си представят скучна, архаична музика. А всъщност тези инструменти имат невероятно големи възможности.”

Любима песен на Ерос

Любима песен на Джей Ло

Музикални изяви

8 часа електронна музика

Стинг взриви Несебър

Последният концерт на Пинк Флойд

В джаз ли сте?

Коментирай