Графити среща

26.05.2006г. / 12 07ч.
Аз жената
Графити среща

За първи път във Варна ще си направят среща известни графити крюта от цял свят, които представят творбите си освен по улиците на петте континента, но и в изложби на модерното изкуство от Токио до Лондон и Ню Йорк.

В Морската столица по повод фестивала Среща на стиловете 2006 (Meeting of styles) известните творци ще изрисуват 150 метрова стена, намираща се на Морската гара, като това ще се превърне в най-дългия графит у нас. Фестивалът няма състезателен характер и ще протече под мотото „Младите хора имат нужда от пространство за изява”.

Събитието ще се проведе на 27 и 28 май и успоредно с рисуването в програмата са включени всички други дисциплини на хип хоп културата – брейк, MC и DJ сесии, beat box изпълнения, демонстрации на скейтборд, блейд, BMX и състезание по хек. Вечерите ще завършат с концерт на най-проспериращите български хип хоп, хард кор и пънк групи.

За първи път фестивалът е проведен в Визбаден, Германия през 90-те години. Наблюдава се засилен интерес всяка година. През 97-ма година са преброени 2 000 зрители, а през 2000 година са били над 10 000.

Коментирай