Концерт в памет на Гена Димитрова

12.06.2006г. / 22 41ч.
Аз жената
Концерт в памет на Гена Димитрова

На 9 юли 2006г. в Концертен комплекс “България” – Камерна зала беше организиран концерт в памет на незабравимата Гена Димитрова. Събитието се осъществи съвместно със Сдружение “Музей на българската музикална култура”, Софийска филхармония, Италиански културен институт, под патронажа на Министерството на културата и Н. Пр. Джан Б. Кампаньола – посланик на Република Италия в България.

Почитателите на великото българско сопрано имаха възможността да се насладят на видеопрожекцията “Звездни мигове с Гена Димитрова”, а след това да видят и чуят нейните възпитаници: Елена Баръмова, Баясгалан Дашням, Габриела Георгиева, Андреана Николова, Стефан Владимиров и Пеньо Пирозов. Всички те се представиха блестящо с отлична вокална техника и голямо присъствие на сцената.
На 15 юни годишнината от смъртта на певицата ще бъде отбелязана и в Плевен с концерт и изложба в Регионалния исторически музей.

На 22 и 24 юни можете да видите Баясгалан Дашням и Габриела Георгиева в премиерните спектакли на “Набуко” от Верди на Софийска опера.
На Елена Баръмова в края на месеца й предстои премиера на “Турандот” от Пучини в Операта в Русе, където ще направи своя дебют като принцеса Турандот. 
На 30 юни в рамките на Международен Музикален Фестивал – “ВАРНЕНСКО ЛЯТО”  е спектакълът на операта “НАБУКО” от Джузепе Верди. Изключително трудната и виртуозна партия на Абигайл ще бъде изпълнена от сопраното Елена Баръмова. В ролята на Закария ще участва световноизвестният бас Юлиан Константинов, а в ролята на Набуко ще се представи Нико Исаков.

Коментирай