Футболни страсти

13.06.2006г. / 23 13ч.
Аз жената
Футболни страсти

От 9 юни до 9 юли земята ще придобие формата на футболна топка и ще завърти главите на милиарди почитатели. Може би още не сте забелязали, но атмосферата се нагорещява и изригва на дванадесетте модернизирани стадиона в Германия. Запалянковците у нас зорко следят развитието на 64-те мача от Световното първенство, като за това от БНТ са изпратили отбор репортери с 20 броя HDTV камери и са приготвили интересни архивни кадри, с които подсилват спортния ентусиазъм и дух. Най-гледаният двубой – финалът ще бъде предаван във филмовия формат – 16:9, характерен с кристално изображение, отразяващ и най-малкия детайл. Дори и да не си фен, трудно ще те подмине футболният кипеж, в който е забъркана по-голямата част от мъжката половина на човечеството.

Обхванати от всеобщата запалянщина, половината читатели на Аз жената се вълнуват от Световното първенство в Германия. Другата част най-вероятно ще се отдадат на заслужена почивка. От 528 анкетирани, 47,5 % не се интересуват от спортните срещи. Ако и вие не си падате по шумните сбирки с подвиквания по адрес на съдията и не можете да изпиете повече от една- две бири, може би сега е времето да заминете. Стегнете багажа и се отправете към любимия си курорт, където ще можете да се скриете от спортната суматоха.

Но ако влизате в 48,8 % почитатели на топката, които се възхищават на добрите положения, майсторските отигравания, разбирате тактиката на треньорите и уважавате професията на съдията може да се настаните удобно пред екраните и да се оставите футболното очарование да ви завладее. От тях 23,8 % ще проследят цялото първенство, а останалите – 15,9 % ще се насладят само на финалите. 9 % проявявайки солидарност към своите половинки също ще проследят двубоите. Само 3,6 % няма да имат време да се порадват на майсторската игра на Роналдиньо, Бекъм, Раул, Недвед, Ван Нистелрой и другите гениални футболисти.

Независимо какви са плановете ви, прекарайте месец юни приятно, като не се ограничавате само с гледане на Световното първенство. Посетете някои концерти, отскочете до морето, изкачете някой връх, или просто се отдайте на почивка.

Коментирай