Ал Жеро идва у нас

14.06.2006г. / 11 52ч.
Аз жената
Ал Жеро идва у нас

На 26 юни голямата американска звезда Ал Жеро пристига в София след концерт във Варшава. Носител на пет награди „Грами” в три различни категории – джаз, поп и ар – енд – би, той е един от най-известните и уважавани съвременни изпълнители, променил вокалните стандарти в джаз и соул музиката. Признание за изключителния талант на певеца е звездата, която той наскоро получи в Холивудската алея на славата.

„В момента работя по нов албум заедно с Джордж Бенсън. Очаквам с нетърпение срещата си с българската публика ...”, каза Ал Жеро дни преди пристигането си в България.

На сцената в зала 1 на НДК, артистът ще се появи със собствен бенд от петима музиканти, с които Ал Жеро работи през годините – Крис Уолкър (бас), Рос Болтън (китара), Марк Симонс (барабани), Джо Турано (клавирни и саксофон) и Лари Уилямс (клавирни).

Лари Уилямс, бивш член на групата Seawind и Марк Симонс участват в последните албуми на Ал Жеро: “Accentuate the Positive” от 2004 и “All I Got” от 2002. За китариста Рос Болтън можем да добавим, че има 15 годишен преподавателски опит в Музикалния институт в Холивуд, работил е още с Давид Беноа, Джефри Озбърн и с музикантите от „Eart, Wind & Fire”. Бас китаристът Крис Уолкър е известен и със своята солова вокална кариера.

Страната ни е част от европейското му турне. В София Ал Жеро ще бъде настанен в Гранд хотел София. Основно вегетариански и пресни храни, топли супи, чай и негазирани сокове е поръчал Ал Жеро на кетъринга, който ще го обслужва.

Коментирай