3D измерението на IMAX идва в София

30.06.2006г. / 14 01ч.
Аз жената
3D измерението на IMAX идва в София

Днес в уникалното триизмерно кино M-Tel IMAX бе монтиран най-големият киноекран не само у нас, но и на Балканите. Заедно с триизмерното кино, Cinema City International (CCI) ще открие на 13 юли в Mall of Sofia и първия си мултиплекс – с 12 зали.

Екраните на IMAX и образите на тях са до 18 метра високи и 24 метра широки – около четири и половина хиляди пъти по-големи от средния телевизионен екран. Екраните са почти плоски, с леко заоблени краища. Тази заобленост продължава отвъд полето на периферното зрение, поради което зрителното поле на гледащия се изпълва изцяло от образа на екрана. Амфитеатрално разположените места в киното (404 места) позволяват перфектен образ от всяко място в залата. Насладата за окото, която предлага IMAX, се допълва от невероятната, специално проектирана шестканална звукова система с високоговорители, разработени специално за IMAX, с мощност до 14 000 kW.

През първия месец от откриването си M-Tel IMAX София ще започне своята програма с излъчването на два триизмерни филма:

„В дълбините” (IMAX 3D) – Това е фантастична подводна вселена от корали, скали и полюшващи се водорасли, в която ще видим мъжката риба гарибалди, която смело защитава гнездото си, и грациозната морска звезда, която изяжда всичко по пътя си. Дивите брачни ритуали на сякаш безбройните сепии са навсякъде около нас. Хиляди блещукащи скумрии се вият и се стрелкат в синхрон в своя студен син свят.

„Т-Рекс. Назад към кредния период” (IMAX 3D) – Заснет със спечелилата “Оскар” широкоекранна IMAX технология, филмът прониква в хилядолетните мистерии и съживява динозаврите с изумително детайлен рисунък, безподобен реализъм, грандиозен мащаб и невероятното чувство, създадено от IMAX Experience.

Освен научнопопулярни филми с образователен характер в IMAX ще бъдат прожектирани и най-големите световни блокбастери – специално преработени за IMAX технологията.

Коментирай