Смелостта да обичаш

31.07.2006г. / 13 04ч.
Аз жената
Смелостта да обичаш

Този вторник, 1 август, от 22:00, телевизия GTV ще излъчи „Смелостта да обичаш” с участието на Ванеса Уилямс и Гил Белоус. Филмът разказва истинската история на сестра Хенриет ДеЛил, жена със смесен произход, която дръзва да се изправи срещу нормите на своята епоха и расизма в американския Юг.

Единственият шанс за любовта между Хенриет, красива цветнокожа жена и Жерар, бял млад мъж, е те да заминат за Франция, където Законът не им забранява да се оженят. За нещастие сестрата на Хенриет се разболява тежко и тя решава да остане да се грижи за нея. Нейното решение означава тя да се откаже и от любовта.

Сестра Хенриет ДеЛил посвещава живота си на борбата за правата на неоправданите и поробените в Луизиана, често пренебрегвайки Закона. Животът й е тежък и изпълнен с болка, но осмислен от каузата й.

“Смелостта да обичаш” спечелва критиката и публиката със завладяващия си сценарий и звездното си участие.

В ролята на сестра Хенриет ДеЛил зрителите ще видят Ванеса Уилямс. Тя убедително доказва, че освен изключително талантлива певица, е и добра актриса, способна да пресъздаде сложни герои като Хенриет.

Във филма й партнира Гил Белоус, известен на българската публика, като Били от “Али МакБийл”.

Драма/Романтика, 2000, САЩ

Коментирай