Мария Гроздева посети децата от ДОВДЛРГ „Св. Иван Рилски”

08.08.2006г. / 10 13ч.
Аз жената
Мария Гроздева посети децата от ДОВДЛРГ „Св. Иван Рилски”

Днес възпитаниците от Дома за деца лишени от родителски грижи “Св. Иван Рилски”, в село Разлив имаха шанса да се запознаят лично с Мария Гроздева. Олимпийската ни шампионка по спортна стрелба и фондация “Фейс ту Фейс” занесоха на децата хранителни продукти и подаръци, любезно предоставени от Първа Инвестиционна Банка. Известната спортистка прекара няколко часа с децата и им разказа за трудния път на успеха. От своя страна възпитаниците от дома споделиха мечтите и плановете си и изпяха на Мария любимите си песни.

Инициативата е част от проекта “Първи шанс” на неправителствената организация “Фейс ту Фейс”, чиито цели са да даде знания и мотивация на децата от институциите, както и конкретни практически умения, чрез които да намерят своята реализация и да водят достоен живот след като напуснат дома.

Дарение от хранителни продукти от Първа Инвестиционна банка ще получат още четири дома в София, Благоевград и Берковица. За всички деца от домовете Първа инвестиционна банка е приготвила и тениски и автографи от световната ни шампионка Мария Гроздева.

Подпомагането на децата винаги е било приоритет в социалната дейност на Първа инвестиционна банка. През 2004 година ПИБ, съвместно с Фондация “Работилница за гражданска инициатива” , създават Фонд “Социална отговорност на ПИБ”. Фондът финансира проекти в домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи. Основна насоченост на проектите е създаване на условия и умения у децата за по-независим живот след напускането на Домовете.

“Фейс ту Фейс” България е неправителствена организация, посветила работата си на намаляване броя на жертвите на трафика на хора и насилствената проституция в България и извън нейните граници.

От основаването си през 2002 година, “Фейс ту Фейс” работи за ограничаването и за намаляването на случаите на насилствена проституция, като обучава деца попадащи в рисковите групи и информира хората в България за размерите на проблема и рисковете да попаднат в трафик.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
milka marinova ( преди 11 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
milka marinova ( преди 11 години )
ami i az zasega jiveq tuk no az ne sam bila togava kogatoe bila mariq grozdeva :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар