MTV парти против трафика на хора

28.08.2006г. / 13 17ч.
Аз жената
MTV парти против трафика на хора

Ian Brown, The Herbaliser и Scratch Perverts са звездите, които пристигат за първи път у нас специално за двойното музикално събитие MTV EXIT 2006, което ще се проведе на 29-ти август (вторник) в столицата.

MTV EXIT (End Exploitation and Trafficking) е мултимедийна кампания срещу трафика на жени с цел сексуална експлоатация. Кампанията EXIT е стартирана от музикалния гигант MTV и Шведската агенция за развитие на международното сътрудничество Sida и сега за първи път обхваща и България. Идеята е чрез организиране на музикални събития да се привлекат младите хора, които са основната аудитория на MTV и съставляват една от най-уязвимите рискови групи и да повиши образоваността и информираността на младежта по отношение на проблема с трафика на хора.

Първата част на партито ще започне в 17.00 ч. и ще продължи до 22.30 ч. в Южния парк (входа на парка откъм бул. “Витоша”), където феновете ще могат да чуят изпълнението на живо на един от най-ярките артисти на британската сцена Ian Brown, който пристига у на с за пълно лайв шоу заедно с групата си. Ian Brown е вокал и фронтмен на една от най-влиятелните и харесвани банди от Манчестър през 80-те и 90-те години – Stone Roses. След разпадането на групата през 1996 г. той се отдава на една изключително успешна соло кариера, като два от неговите сингли “My Star” и “Dolphins Were Monkeys” се нареждат в Топ 5 класацията на Великобритания. През 2005 г. той си партнира с Ноел Галахар от Oasis при създаването на песента “Keep What Ya Got”. Заедно с Ian Brown на сцената ще се качат и култовите български групи Нова генерация, Остава и Cigaretta, а електронните сетове на DJ No Good ще подгряват публиката в паузите между изпълненията. За визуалните ефекти ще се погрижат британските VJ-и Microchunk.

Вечерта MTV EXIT ще се пренесе в клуб Black Box (ул. “Пиротска” 5) за едно разтърсващо хип-хоп, скречинг и дръм енд бейс парти от 23.00 до 06.00 ч. Добрата новина е, че това парти ще върне феновете към ъндърграунд хип-хоп музиката и началата на хип-хоп културата, когато DJ-ят е водеща фигура, а MC-то просто “вокално допълнение” с една от най-дългоочакваните у нас икони на британския хип-хоп The Herbaliser и скречинг майсторите Scratch Perverts. The Herbaliser се изкачват до първите места в британските и европейските фестивали с неповторимите си лайв шоута, които оставят другите далеч назад. В София за партито MTV EXIT пристига Ollie Teeba, който е лидерът на дуото и ще представи диджей сет. Груув хип-хоп и уникалното звучене на “старата школа” на Herbaliser, както и смесицата от джаз, фънк и остро звучащи хард брейкове, представят саунд, който може да предложи само английската сцена. Истинско музикално пиршество за всеки фен на скречинга ще предоставят Tony Vegas, Prime Cuts и Plus One, по-известни като Scratch Perverts. Превърнали се в синоним на хип-хоп и “батъл” диджейството, репутацията им расте с всяка нова спечелена титла на световните скречинг състезания. Тяхното звучене, вдъхновено от легенди като Kool Herc и Afrika Bambaataa, ще върне публиката към годините на формирането на хип-хоп музиката с изключителната й динамика, оригиналност и новаторство. Партито ще бъде подкрепено и от солидно българско участие на утвърдени DJ-и като Ogonek и Cooh, Mad Bear, Kink feat Rachel Row и бийтбоксъра Red One.

Билети се продават на място и в мрежата на Ticketstream. Цените на билетите за всяко парти по отделно са по 10 лв., но може да се купи и двоен билет за 18 лв., който дава достъп и на двете партита.

За повече информация посетете www.mtvexit.org

Коментирай