Историята на храната
Еволюцията на храната в развитието на човечеството
12.01.2015г. / 17 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: National Geographic
„Историята на храната“ е подробният преглед, за който всички имаме апетит. Предаването отговаря на всички въпроси, които някога сте имали и на някои, които не са ви хрумвали, за еволюцията на храната в развитието на човечеството.
Разказът започва от предците ни, хвърлили за първи път сурово месо в огъня, и свършва с екипите от лабораторни техници, усъвършенстващи хрупкавостта на пържените картофки.
По-важното е, че той ще разкрие как еволюцията на храната и начините й за консумация са станали определящи за цивилизацията и културите по целия свят.
Не пропускайте премиерата на новата поредица „Историята на храната“, от 10-ти януари, всяка събота от 21:55 часа по National Geographic.